Alakul a kétcsoportos megyekettő jövő évi mezőnye

Van visszanevezés a megyeegyből, több megyehármas feljutó is lehet.
 
 

Alakul a kétcsoportos megyekettő jövő évi mezőnye

Van visszanevezés a megyeegyből, több megyehármas feljutó is lehet.
 
 
 
 
 

Alakul a kétcsoportos megyekettő jövő évi mezőnye

Van visszanevezés a megyeegyből, több megyehármas feljutó is lehet.

Gyorsan szeretnél értesülni a Békésfoci híreiről?
Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az MLSZ megyei igazgatósága tájékoztatást küldött a csapatoknak arról, hogyan nézhet ki a jövő szezonbeli megyekettes bajnokság, amelyet két csoportban tereznek elindítani. A nevezési határidő július 7., péntek 12 óra, addig semmi nem tekinthető hivatalosnak.

A megyekettő kétszer csapatra történő kialakításával kapcsolatban a következő objektív menetrend került kialakításra. Mivel vége a bajnokságnak, ezért nevesíteni is tudják a lehetséges résztvevőket.

A 2017-2018-as bajnokság megyei II. osztályának résztvevői:

2016-2017. évi megyei II. osztály 3-14. helyezettjei: 12 csapat
2016-2017. évi megyei I. osztály licenszet nem kérő csapata (Mezőkovácsháza) + 1 csapat
2016-2017. évi megyei III. osztály feljutói: 2 csapat
Összesen: 16 csapat

A fentieken felül további csapatok nevezése lehetséges a megyekettőbe: ilyen lehet például a megyeegyből visszanevező csapat, vagy a feljutást esetleg nem vállaló megyekettes Békés és Békésszentandrás.

Így kialakul az alapmezőny, ami 16-20 csapat is lehet. Elméletben olyan is előfordulhat, hogy mostani megyekettes csapat nevez megyeháromba, ha lesz ilyen, az tovább módosítja a fentieket.

Ezt követően kerül feltöltésre a mezőny a versenyszabályzat ide vonatkozó pontja alapján:
1) a közvetlenül alatta lévő bajnoki osztály csoportjaiban azonos helyezést elért csapatai közül a legjobb fel nem jutó helyen végzett egyetlen olyan sportszervezetével, amely a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel. A feltöltés az elért eredmények százalékos összevetésével megállapított sorrend alapján történik. Legfeljebb 1 sportszervezet.
2) a feltöltendő bajnoki osztály legjobb kieső sportszervezetével, amely a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel. Legfeljebb 1 sportszervezet.
3) a közvetlenül alatta lévő bajnoki osztály csoportjaiban azonos helyezést elért csapatai közül a második legjobb nem feljutó helyen végzett egyetlen olyan sportszervezetével, amely a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel. A feltöltés az elért eredmények százalékos összevetésével megállapított sorrend alapján történik.
4) Legfeljebb 1 sportszervezet a feltöltendő bajnoki osztály második legjobb kieső sportszervezetével, amely a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel. Legfeljebb 1 sportszervezet a feltöltendő bajnoki osztály második legjobb kieső sportszervezetével, amely a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel. Legfeljebb 1 sportszervezet.
5) a közvetlenül alatta lévő bajnoki osztály csoportjaiban azonos helyezést elért csapatai közül a harmadik legjobb nem feljutó helyen végzett sportszervezete(i)vel, amely(ek) a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel(nek). A feltöltés az elért eredmények százalékos összevetésével megállapított sorrend alapján történik, ameddig a feltöltés szükséges.
6) a feltöltendő bajnoki osztály harmadik legjobb és további kiesői sportszervezete(i)vel, amely a feltöltendő bajnoki osztályra vonatkozó feltételeknek megfelel. A feltöltés a helyezések sorrendjében történik, ameddig a feltöltés szükséges.

Tehát a feltöltésre az alábbi sorrend került meghatározásra:
1. OMTK-ULE 91,7% (Dél 2. helyezett)
2. Békéscsabai MÁV
3. Csabacsűd 84,8% (Észak 2. helyezett)
4. Atletico Békéscsaba
5. Mezőmegyer 80,3% (Észak 3. helyezett)
6. Kevermes 72,2% (Dél 3. helyezett)
7. Kétegyháza 74,2% (Észak 4. helyezett)
8. Gádoros 58,3% (Dél 4. helyezett)
9. Köröstarcsa 63,6% (Észak 5. helyezett)

Tehát ha a fentiek szerint 16 csapat jogosult nevezni megyekettőre (illetve nevez be), akkor a feltöltésre váró csapatok közül nyolc kerül felkérésre. Ezért kérik a feljutásra esélyes csapatokat, hogy nevezésükkor jelezzék, hogy vállalják-e a megyei II. osztályt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.